Cum să-ți organizezi nunta în câțiva pași

Odată cu venirea căldurii, va începe sezonul nunților, așa că m-am tot gândit care ar fi cele câteva idei bune pe care le-aș dărui prietenilor mei care se pregătesc pentru marele pas 🙂 Pentru că timpul este foarte prețios pentru toată lumea, voi încerca să fiu cât mai succintă.

Te-a cerut de nevastă și vă gândiți serios să împărțiți bucuria cu ceilalți. Și acum… ce urmează?
Facem o nuntă mare cu tot neamul? Facem o petrecere în grădina cu câțiva oameni dragi? Punem bănuți deoparte și ne facem singuri nunta, așa cum am visat? Ne punem doleanțele pe hârtie și cerem finanțare de la părinți? Poate părea copleșitor. Sunt întrebări și gânduri care te pot ameți, mai ales în alergarea continuă a zilelor în care trăim.

Deși au trecut câțiva ani de când am trecut prin febra pregătirilor de nuntă, am fost, de-a lungul vremii, prezentă la destule evenimente mai mari sau mai mici ca să pot privi detașat 🙂 toată nebunia frumoasă care se pune în mișcare pentru organizarea unei nunți (sau a unui botez, lucrurile sunt destul de asemănătoare).

Așa că, iată decalogul pe care vă invit să îl digerați în liniște și să îl aplicați în doza în care vi se potrivește sau să îl adaptați situației – suntem diferiți și asta e frumusețea lumii în care trăim, nu-i așa?

1. Fii hotărât ce anume îți dorești, dar fii deschis la minte/suflet și joacă-te puțin cu alegerile! Stabilește cu partenerul și/sau cei direct implicați câteva linii directoare privind evenimentul pe care vi-l doriți! O discuție cu un organizator de evenimente poate fi un punct de plecare bun 🙂

2. Stabilește bugetul pe care îl ai la dispoziție. Sunt convinsă că există oferte pentru toate buzunarele, așa că nu ezita să faci comparații și să insiști pentru a obține maximum de beneficii pentru banii pe care îi plătești. Fie că te gândești să angajezi cel mai bun fotograf nuntă din București, fie că preferi să investești într-o locație exclusivistă, evaluează cu atenție toate opțiunile pe care le ai la dispoziție.

3. Ia din timp legătura cu un fotograf profesionist de nunți (sau mai mulți, dacă nu ești convinsă ce anume îți dorești). Oricât de clișeic ar părea, fotografiile au capacitatea de a dăinui peste ani. Deci, investește inteligent, acordă atenție detaliilor importante pentru VOI și nu face rabat la calitate fără a ști exact ce anume înseamnă mai mult/mai scump. Cere și studiază portofolii, stabilește întâlniri și creează un climat de încredere care să asigure relaxarea necesară unei ședințe foto reușite. De asemenea, roagă fotograful să îți recomande și un videograf nuntă, căci taaaare mult ai să te bucuri când ai să revezi ce frumos ați dansat primul dans al vostru ca miri 🙂

4. Pregătește evenimentul din timp. Agenda, listele, pixul ar trebui să îți fie prieteni de nădejde. Sunt multe „prostioare” care consumă timp și la care, poate, nu te gândești acum. Notează tot ce îți trece prin cap, apoi începe să tai de pe listă ceea ce nu este necesar.

5. Strânge cât mai multe idei despre ceea ce îți dorești și ceea ce NU ÎȚI DOREȘTI. Aici, mă refer la decoruri: vrei aranjamente florale, vrei panouri florale sau mai degrabă decorațiuni cu baloane? Vrei efecte speciale la dansul mirilor sau ai vreo cerință mai nonconformistă? Unele dintre ele implică mult timp și resurse din partea ta, verifică dacă nu te „coafează” mai bine varianta în care ai o listă de furnizori pentru nuntă pusă la dispoziție de wedding planner. Sau poate ai prieteni/cunoștințe care au trecut de curând prin experiența aceasta și te pot ajuta cu sfaturi 🙂

6. Personalizează evenimentul în așa fel încât să vă simțiti bine. Cu toții! Și voi, mirii, dar și părinții, precum și restul invitaților. Nu este ușor să găsești care este mixul potrivit între modern și tradițional, poate, dar cu siguranță se poate 🙂 Cheia este comunicarea sinceră, așteptările realiste și lucrul în echipă, din punctul meu de vedere.

7. Oricât de ciudat ar părea acest sfat, petrece timp împreună cu partenerul tău, dincolo de nebunia pregătirii acestui eveniment 🙂 Găsiți câteva clipe în fiecare zi în care să vă deconectați de la liste și să vă bucurați unul de altul. După ce ultimul invitat va pleca acasă, voi veți avea o viață de petrecut împreună, iar acum este unul dintre testele de colaborare la care viața vă acordă notă 🙂

8. Învață să DELEGI atribuții. Da, este nunta voastră și vrei ca totul să iasă perfect 🙂 Dar o să îți mulțumești ție în dimineața de după nuntă dacă vei accepta că nu le poți face pe toate. Există „sarcini” pe care le poți delega. Bucură-te de asta și pune-le la „treabă” pe persoanele care vor să te ajute, comunică-le clar cum anume vrei să fie îndeplinite anumite aspecte și ia-ți gândul de la ele.

9. Detaliile sunt importante, dar… nu vor înlocui niciodată o poveste. Poți alege o temă pentru nunta ta, poți presăra ici și colo mici accente care vă reprezintă și invitații vor vorbi și peste ani despre voi și petrecerea voastră.

10. Bucură-te de ziua specială :)!Cu puțin noroc, este singura dată când ești acolo 😛 Deși ai toate șansele să repeți nebunia la primul botez, că iubirea-i mare, nu?

Fiecare cuplu este special. Există femei care și-au planificat, în vis, nunta de mii de ori până în clipa decisivă. Este normal, deci să știe foarte clar ce anume vor, cum va arăta fotografia albumului de nuntă și ce culoare vor avea rochiile domnișoarelor de onoare. Așteptările sunt mari, deci stresul este și el, pe măsură.

Există cupluri care văd nunta mai detașat, care nu au păreri foarte clare despre ce vor să aibă în acea zi, la fel cum, sunt sigura că ați auzit, exista acele Bridezilla care tună și fulgeră necontenit.

Pentru fiecare dintre aceștia, există o „formulă câștigătoare”. Cu răbdare și puțină îndrăzneală, puteți descoperi care este aceasta.

Casă de piatră, dragilor și petreceri de poveste!

Contacteaza-ne